Retete de Revelion: Taitei cu creveti

Printeaza

Taitei cu creveti din: usturoi, unt de arahide, miere, ulei de susan, sos de soia, sos sriracha, sos de peste, ulei de arahide, ardei grasi, ciuperci, taitei soba, praz, arahide si lime.

Ingrediente:Retete_de_Revelion_Taitei_cu_creveti

  • Doi catei de usturoi, maruntiti
  • Doua linguri de unt de arahide
  • O lingura de miere
  • Doua lingurite de ulei de susan, preparat din seminte prajite
  • O lingura de sos de soia
  • O lingura de sos de chili Sriracha
  • O lingura de sos de peste
  • Doua linguri de ulei de arahide
  • Jumatate de kilogram de creveti cruzi mari
  • Doi ardei grasi rosii, taiati in felii subtiri
  • O ceasca de ciuperci shiitake feliate
  • 170 de grame de taitei soba (din hrisca), fierti, clatiti cu apa rece si scursi
  • Trei bucati de praz feliate
  • Un sfert de ceasca de arahide prajite, taiate grosier
  • Doua lime-uri, taiate in sferturi

 

Mod de preparare:

Pune intr-un blender primele sapte ingrediente si un sfert de cana cu apa; mixeaza-le pana obtii o pasta cremoasa. Incinge bine un wok. Adauga o lingura de ulei.

Pune crevetii si frige-i cat sa capete o nuanta roz, doua minute. Muta-i pe o farfurie.

Toarna uleiul ramas in tigaie. Adauga ardeiul gras si ciupercile; amesteca doua minute.

Muta crevetii inapoi in tigaie, alaturi de sosul de arahide, taiteii soba preparati si feliile de praz.

Amesteca pentru un minut. Serveste cu arahidele prajite si sferturile de lime.

Taitei cu creveti

Retete_de_Revelion_Taitei_cu_creveti

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.