Retete de Revelion: Supă de viţel cu găluşte
PrinteazaO reteta de supa de vitel cu galuste din: rasol de vitel, morcovi, ceapa, patrunjel, condimente de legume, oua, gris, untura, patrunjel, sare si piper.
- 800 g rasol de vitel cu os
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 1 radacina patrunjel
- 3-4 linguri condimente de legume
- 2 oua
- 150 g gris
- 2 linguri untura
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi rasolul de viţel şi puneţi-l la fiert în 4 litri de apă şi o lingură de sare. Când apa începe să fiarbă în clocote luaţi spuma de câte ori este cazul.
Fierbeţi rasolul, acoperit cu un capac, o oră la foc mic, apoi puneţi în oală cepele, morcovii şi rădăcina de pătrunjel, toate curăţate şi spălate.
Fierbeţi în continuare supa la foc mic până când carnea şi legumele sunt bine fierte. Scoateţi apoi carnea şi legumele pe un platou şi strecuraţi supa într-o altă oală.
Puneţi-o din nou la fiert, la foc mic. Pentru găluşte amestecaţi într-un castron grisul cu untura, ouăle şi un praf de sare, apoi omogenizaţi bine compoziţia.
Luaţi cu o lingură din această compoziţie şi puneţi în supa ce fierbe în clocot.
După ce aţi pus tot amestecul de griş, adăugaţi condimente de legume, potriviţi de sare şi piper şi lăsaţi sa fiarbă încă 15 minute.
Serviţi supa cu găluşte caldă, cu morcovi fierţi şi pătrunjel tocat mărunt presărat pe deasupra.
Supă de viţel cu găluşte
Pofta buna!
Supa asta merita 😉