Retete de Revelion: Supă de viţel cu găluşte

Printeaza

O reteta de supa de vitel cu galuste din: rasol de vitel, morcovi, ceapa, patrunjel, condimente de legume, oua, gris, untura, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Retete_de_Revelion_Supa_de_vitel_cu_galuste

  • 800 g rasol de vitel cu os
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 radacina patrunjel
  • 3-4 linguri condimente de legume
  • 2 oua
  • 150 g gris
  • 2 linguri untura
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spălaţi rasolul de viţel şi puneţi-l la fiert în 4 litri de apă şi o lingură de sare. Când apa începe să fiarbă în clocote luaţi spuma de câte ori este cazul.

Fierbeţi rasolul, acoperit cu un capac, o oră la foc mic, apoi puneţi în oală cepele, morcovii şi rădăcina de pă­trunjel, toate curăţate şi spălate.

Fierbeţi în continuare supa la foc mic până când car­nea şi legumele sunt bine fierte. Scoateţi apoi carnea şi legumele pe un platou şi strecuraţi supa într-o altă oală.

Puneţi-o din nou la fiert, la foc mic. Pentru găluşte amestecaţi într-un castron grisul cu untura, ouăle şi un praf de sare, apoi omogenizaţi bine compoziţia.

Luaţi cu o lingură din această compoziţie şi puneţi în supa ce fierbe în clocot.

După ce aţi pus tot ames­tecul de griş, adăugaţi condimente de legume, potriviţi de sare şi piper şi lăsaţi sa fiarbă încă 15 minute.

Serviţi supa cu găluşte caldă, cu morcovi fierţi şi pătrunjel tocat mărunt presărat pe deasupra.

Supă de viţel cu găluşte

Retete_de_Revelion_Supa_de_vitel_cu_galuste

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Supa asta merita 😉

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.