Retete de Revelion: Supă de peşte

Printeaza

O reteta gustoasa de Supă de peşte franţuzească din: fileuri de peste, ceapa, cartofi, rosii, patrunjel, cimbru, salvie, foaie de dafin, ulei de masline, rachiu de anason, supa, bagheta, usturoi, maioneza, sare si piper.

Ingrediente:Retete_de_Revelion_Supa_de_peste_frantuzeasca

  • 1 kg fileuri asortate de peste (dorada, somon, halibut, randunica de mare)
  • 2 cepe
  • 750 g cartofi
  • 2 rosii mari carnoase
  • 3 fire patrunjel
  • 1 fir cimbru
  • 1 fir salvie
  • 1 foaie de dafin
  • 4 linguri ulei de masline
  • 75 ml Pastis (rachiu frantuzesc de anason)
  • 1 l supa
  • 1 paine bagheta mica
  • 1 catel de usturoi
  • 100 g maioneza
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se taie cuburi fileurile de peşte. Se taie ceapa fâşii, cartofii se taie felii. Roşiile se opăfesc, se decojesc şi se curăţă de seminţe; pulpa se taie cuburi. 2 Se călesc puţin în 2 linguri de ulei ceapa, cartofii, roşiile şi verdeţurile; se stinge cu rachiu.

Se lasă să fiarbă la foc mic 20 de minute. Se adaugă peştele şi supa, se dau în clocot şi se lasă să mai fiarbă apoi 10 minute. Bagheta se taie felii, care se prăjesc în restul de ulei pe ambele feţe; se freacă cu o jumătate de căţel de usturoi. Se adaugă maioneza şi se aşază tartinele în supa condimentată.

Supă de peşte franţuzească

Retete_de_Revelion_Supa_de_peste_frantuzeasca

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.