Retete de Revelion: Salata cu piept de curcan

Printeaza

O reteta de salata cu piept de curcan si cirese din: piept de curcan, vin alb dulce, sare grunjoasa, piper alb si negru, usturoi, unt, cimbru verde, salata, cirese, otet balsamic, ulei de struguri, ceapa rosie si zeama de lamaie.

Ingrediente:Retete_de_Revelion_Salata_cu_piept_de_curcan

  • 500 g piept de curcan
  • 200 ml vin alb dulce
  • sare grunjoasa
  • piper negru si alb macinat
  • 2 fire usturoi
  • 50 g unt
  • cimbru verde
  • o salata mare
  • 300 g cirese
  • otet balsamic
  • 2-3 linguri ulei de struguri
  • o ceapa rosie
  • zeama de la o lamaie

 

Mod de preparare:

Se spala bine pieptul de curcan, se condimenteaza cu sare, cimbru si piper, se unge cu unt, cu usturoiul pisat si se stropeste cu vinul alb. Se baga in cuptor acoperit cu hartie de copt si se coace la 180C. Se scoate dupa ce s-a rumenit frumos.

Se spala salata verde si se scurge bine. Ciresele se spala si ele si li se scot samburii. Se asaza pe un platou salata, deasupra se pun felii subtiri de friptura din piep de curcan si ciresele fara samburi.

Salata se stropeste cu zeama de lamaie si cu uleiul de struguri.

Salata cu piept de curcan si cirese

Retete_de_Revelion_Salata_cu_piept_de_curcan

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Arata incredibil salata!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.