Retete de Revelion: Rulouri de viţel cu caşcaval afumat

Printeaza

O reteta de rulouri de vitel cu cascaval afumat din: carne de vitel, sunca, cascaval afumat, ceapa, usturoi, ulei de masline extravirgin, smantana, vin alb, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Retete_de_Revelion_Rulouri_de_vitel_cu_cascaval_afumat

  • 8 felii de carne de viţel (de 0,5 cm grosime fiecare)
  • 60 g şuncă presată
  • 80 g caşcaval afumat
  • 1 ceapă mică
  • 1 căţel de usturoi
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 2 linguri smântână
  • 1/2 pahar vin alb
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Taie caşcavalul fâşii şi şunca presată – felii. Bate uşor feliile de carne cu ciocanul de şniţele, întinde-le bine şi pune peste ele fâşii de caşcaval şi felii de şuncă. Rulează carnea strâns şi fixeaz-o cu scobitori.

Curăţă ceapa şi usturoiul şi toacă-le mărunt, apoi prăjeşte-le într-o tigaie cu ulei de măsline încins.

Pune rulourile şi prăjeşte-le pe toate părţile.

Toarnă vinul, pune sare şi piper, după gust, şi lasă la fiert 10 minute. Adaugă 2 linguri de smântână, amestecă bine şi presară pătrunjel tocat mărunt. Serveşte rulourile călduţe, cu sosul lor şi, după gust, cu o garnitură de cartofi prăjiţi.

Variante: Pentru un gust aparte, poţi adăuga la final felii subţiri de trufă neagră.

Rulouri de viţel cu caşcaval afumat

Retete_de_Revelion_Rulouri_de_vitel_cu_cascaval_afumat

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.