Retete de Revelion: Rulouri de porc cu ardei iute si raita

Printeaza

O reteta de rulouri de porc cu ardei iute si raita din: snitele de porc, ardei iute, esalota, coriandru, suc de mere, sos de soia light, castravete, sare, iaurt degresat, ardei gras si ceapa verde.

Ingrediente:Retete_de_Revelion_Rulouri_de_porc_cu_ardei_iute_si_raita

  • 4 snitele de porc, de aproximativ 100 g fiecare
  • 1 ardei iute, fara seminte, tocat mare
  • 1 esalota sau 35 g ceapa, tocata mare
  • 2 linguri coriandru proaspat, tocat
  • 1 lingura ghimbir, tocat mare
  • 50 ml suc de mere sau de alt fruct
  • 50 ml sos de soia light

pentru raita:

  • 10 cm dintr-un castravete, curatat de coaja si seminte, taiat cubulete
  • Sare
  • 150 g iaurt degresat
  • 2 linguri de ardei gras rosu, cubulete fine
  • 2 cepe verzi, tocate

 

Mod de preparare:

Pentru raita, se pun castravetii intr-o strecuratoare, cu putina sare si se lasa sa stea 10 minute pentru a-si lasa sucul. Se clatesc sub jet de apa rece, apoi se usuca. Se adauga celelalte ingrediente pentru raita si se pune totul la rece; intre timp, se prepara carnea de porc, maximum 30 de minute, pentru ca altfel raita se va taia.

Se asaza fiecare bucata de snitel intre doua folii si se bate pana ajunge sa aiba grosimea de 5 mm. Fiecare bucata se taie in doua. Se amesteca ardeiul iute, esalota sau ceapa, coriandrul si ghimbirul cu un mixer sau blender pana se formeaza o pasta groasa care se intinde pe fiecare bucata de carne.

Se ruleaza fiecare bucata, inchizandu-se la capete cu o scobitoare. Se incalzeste o tigaie care nu lipeste sau un tuci si se prajesc rulourile fara ulei, la flacara puternica, 4 minute, intorcandu-le o data sau de doua ori, pana se rumenesc.

Se adauga sucul de fructe si sosul de soia in tigaie si se lasa sa fiarba tare 5 minute, pana cand sucul e aproape evaporat, intorcand rulourile o data sau de doua ori, pentru a capata glazura. Se servesc fierbinti, cu raita rece alaturi.

Rulouri de porc cu ardei iute si raita

Retete_de_Revelion_Rulouri_de_porc_cu_ardei_iute_si_raita

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.