Retete de Revelion: Ruladă de vitel cu sos

Printeaza

O reteta de rulada de vitel cu sos de verdeturi din: pulpa de vitel, sare, usturoi, suc de lamaie, verdeturi, coaja de lamaie, unt, faina, smantana, ou si sare.

Ingrediente:Retete_de_Revelion_Rulada_de_vitel_cu_sos

  • 600 g pulpa de vitel
  • sare
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • 4 linguri de verdeturi tocate – busuioc, cimbru patrunjel
  • 1 varf coaja rasa de lamaie

sos:

  • 50 g unt
  • 40 g faina
  • 50 ml smantana
  • 1 ou
  • 2 linguri verdeturi tocate
  • sare

 

Mod de preparare:

Carnea se taie felii, care se bat puţin. Se asezonează cu sare şi se presară cu usturoiul zdrobit. Se stropeşte cu suc de lămâie, se adaugă verdeţurile tocate şi şi ccoaja rasă de lămâie. Se rulează, se acoperă cu folie şi se leasgă strâns. Se coace la 90° C, timp de 45 minute.

Se face un rântaş din unt şi făină. Se toarnăi 200 ml de apă şi se amestecă bine. Se dă în fiert, se punee sare şi se lasă pe foc până se îngroaşă. Se adaugă smantana şi se mai fierbe 20 de minute. Se fierbe oul tare.

Se pune carnea fiartă în apă rece şi se lasă puţin să se răcească. Se îndepărtează folia. Se toarnă zeama scursă de la carne în sos. Se amestecă verdeţurile tocate, oul tăiat mărunt şi se pune sare după gust. Se taie carnea şi se serveşte cu sos şi orez şi broccoli.

Ruladă de vitel cu sos de verdeţuri

Retete_de_Revelion_Rulada_de_vitel_cu_sos

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.