Retete de Revelion: Porc cu cabanos si mozzarella

Printeaza

O reteta de porc delicios cu cabanos si mozzarella din: ceafa de porc, cabanos, mozzarella, rosii, usturoi, ardei iute, vin alb, sare, piper si boia dulce.

Ingrediente:Retete_de_Revelion_Porc_cu_cabanos_si_mozzarella

  • 400-500 g ceafa de porc
  • 5-6 bucati de cabanos
  • 200 g mozzarella
  • 3 rosii
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ardei iute
  • 100 g dovlecei
  • 100 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • boia dulce

 

Mod de preparare:

Porţionezi ceafa de porc în 4 bucăţi mai groase, apoi fiecare bucată o tai în două, fără a despica până la capăt.

Obţii o bucată mai mare, pe care o baţi cu ciocanul de şniţele şi o condimentezi cu sare, piper şi boia dulce.

Tai mozzarella felii. Pe fiecare felie de carne, aşezi 4 felii de mozzarela şi o bucată de ca­banos (cabanosul trebuie să iasă 1 cm afară din rulourile de car­ne) şi apoi rulezi.

Procedezi la fel cu toate bucăţile de carne. Dacă doreşti, poţi lega cu aţă rulouri­le. Aşezi rulourile într-o tavă şi, pe deasupra, pui bastonaşe de mozzarella (feliile de mozzarella le tai pe lungime) intercalate cu felii de cabanos (tăiate la aceiaşi lun­gime cu mozzarella).

Presari piper şi boia dulce. Pe lângă rulourile de carne, în tavă, adaugi feliile de dovlecel curăţat, spălat şi tăiat felii, ardeiul iute, usturoiul, vinul şi dai la copt aproximativ 30 minute, la 180 de grade Celsius.

Intre feliile de roşii tăiate în acordeon, intercalezi felii de mozzarella şi le adaugi în tavă în ultimele 5 minute de coa­cere.

Porc delicios cu cabanos si mozzarella

Retete_de_Revelion_Porc_cu_cabanos_si_mozzarella

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.