Retete de Revelion: Piept de viţel

Printeaza

O reteta de piept de vitel pe tepusa din: piept de vitel, ulei de samburi de struguri, boia de ardei dulce, usturoi, cuisoare, vind e Bordeaux, mustar de Dijon, curry, tarhon, sare si piper.

Ingrediente:Retete_de_Revelion_Piept_de_vitel

  • 700 g piept de vitel
  • 50 ml ulei de samburi de struguri
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • 2 catei de usturoi
  • 6 cuisoare
  • 200 ml vin de Bordeaux
  • 2 linguri mustar Dijon
  • 1 lingurita rasa curry
  • 1 lingurita tarhon uscat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Amestecaţi într-un castron vinul cu uleiul, boiaua de ardei, usturoiul pisat, cuişoarele zdrobite, muştarul, curry-ul, tarhonul, sare şi piper după gust.

Puneţi feliile de piept în castron, amestecaţi-le bine cu sosul, acoperiţi castronul cu folie de plastic şi puneţi-l la rece pentru câteva ore, de preferat de pe o zi pe alta.

Puneţi feliile de piept pe ţepuşe de metal şi frigeţi-le pe grătarul încins, până ce se pătrund bine şi se rumenesc pe toate părţile.

Serviţi frigăruile fierbinţi cu salată de roşii.

Piept de viţel pe ţepuşă

Retete_de_Revelion_Piept_de_vitel

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.