Retete de Revelion: Piept de curcan cu citrice

Printeaza

O reteta de piept de curcan cu citrice din: piept de curcan, lamaie, portocala, frunze de salvie, supa de pui, ulei de masline, faina si unt.

Ingrediente:Retete_de_Revelion_Piept_de_curcan_cu_citrice

  • pieptul de la un curcan cu oase (circa 2 kg)
  • 1 lamaie feliata
  • 1 portocala feliata
  • 10 frunze proaspete de salvie
  • 3 cani de supa de pui saraca in sodiu
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingura de unt

 

Mod de preparare:

Incalzeste cuptorul la 220°C. Poziţionează grătarul pe mijloc. Spală carnea şi şterge-o bine cu şerve­ţele din hârtie. Trage uşor de piele începând cu capătul mai rotund al pieptului. Introdu pe fiecare parte între piele şi carne câte 5 frunze de sal­vie, 2 felii de lămâie şi 2 de portocală.

Asaza carnea pe un grătar uns cu ulei, poziţionat pe o tavă de copt mare. Pune în tavă feliile de citrice rămase. Toarnă 1 cană de supă de pui. Stropeşte pieptul cu ulei de măsline şi condimentează-l cu sare şi piper negru măcinat.

Coace-l 30 de minute. Redu temperatura la 190°C şi lasă carnea încă 45 de minute. Pune-o pe un tocător şi acoper-o cu folie de aluminiu. Toarna zeama lăsată de carne într-un vas şi las-o să stea câteva minute. Apoi îndepărtează grăsimea ridicată la supra­faţă cu o lingură. Pune puţină supă de pui, cât să ai 2 1/2 căni de mixtură. Adaugă treptat făina, amestecând încontinuu, şi fierbe ingredientele 2 minute.

Completează cu mixtura din supă de pui, amestecând până se omogenizează. Fierbe la foc mic suficient cât cantitatea să scadă la 2 căni – circa 15 minute. îndepărtează recipientul de pe aragaz şi pune untul tăiat în bucăţi mici. După ce se topeşte, condi­mentează cu sare şi piper negru măcinat. Taie curcanul şi serveşte-l cu zeama de la punctul anterior.

Piept de curcan cu citrice

Retete_de_Revelion_Piept_de_curcan_cu_citrice

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.