Retete de Revelion: Peşte la cuptor cu ciuperci

Printeaza

O reteta delicioasa de peste cu: ciuperci, ardei iute, nuca, migdale, ghimbir, marar, limeta, sare, piper, ulei de masline.

Ingrediente:Retete_de_Revelion_Peste_la_cuptor_cu_ciuperci

  • 4 fileuri de cod
  • 400 g ciuperci
  • un ardei iute
  • 200 g miez de nucă
  • 100 g migdale
  • o linguriţă cu ghimbir
  • o legătură de mărar
  • o limetă
  • sare
  • piper
  • 150 ml ulei de măsline

Mod de preparare:

Fileurile de cod se spală, se scurg de apă şi se condi­mentează. Se pune fiecare fileu pe un pătrat de hârtie de copt mai mare, se presară cu ghimbir şi mărar tocat.

Intr-un bol se pun 100 g miez de nucă şi 50 g migdale tocate mărunt, sucul de la limetă, două lin­guri cu ulei de măsline şi ardeiul iute tocat mărunt.

Se amestecă bine ca să se omogenizeze, se pune pe fiecare fileu în parte şi se strânge  hârtia astfel încât să rezulte un săculeţ.

Se aşază pe o tavă, se introduc în cuptor şi se coc la foc mediu 30-40 de minute, în funcţie de cât de groase sunt fileurile.

Ciupercile se spală, se taie în jumătăţi, se amestecă bine cu restul de ulei, sare, piper, mărar şi coajă rasă de limetă.

Se pun la prăjit într-o cratiţă, adăugându-se jumătate de cană cu apă.

Peşte la cuptor cu ciuperci

Retete_de_Revelion_Peste_la_cuptor_cu_ciuperci

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu prea ma imbie reteta asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.