Retete de Revelion: Muschi de porc cu cartofi la cuptor
PrinteazaO reteta de muschi de porc cu cartofi la cuptor din: muschi de porc, cartofi, lamaie, vin alb sau rose, cimbru, bacon, ulei, sare, piper si boia.
- 1 kg muschi de porc – bucata intreaga
- 500 g cartofi
- 1 lamaie
- 250 ml vin alb sau rose
- cateva fire de cimbru verde sau uscat
- 400 g bacon feliat
- 4 linguri ulei
- sare
- piper
- boia dulce/iute
Mod de preparare:
Puneti cartofii la fiert, in coaja, in apa sarata. Puneti muschiul intr-o tava, stropiti-l cu ulei si condimentati-l cu sare, piper, boia. Puneti tava la cuptor, la foc potivit si adaugati 200 ml apa.
Dupa o jumatate de ora, mai completati lichidul din tava, daca este necesar. Curatati cartofii fierti de coaja, puneti-i langa carne.
Adaugati cateva felii de lamaie, vinul si acoperiti carnea cu felii de bacon, asezate una peste alta. Presarati cu cimbru ingredientele din tava. Puneti din nou tava la cuptor, pana scade sosul format in tava.
Din cand in cand stropiti carnea cu sos in timpul coacerii. Taiati carnea in felii numai dupa ce s-a racit putin.
Muschi de porc cu cartofi la cuptor
Pofta buna!