Retete de Revelion: Friptura de porc cu smochine

Printeaza

O reteta de friptura de porc cu smochine din: friptura de porc, smochine, msutar boabe si ulei de masline.

Ingrediente:Retete_de_Revelion_Friptura_de_porc_cu_smochine

  • 4 fripturi de porc (a circa 180g)
  • 2 smochine coapte
  • 1 lingurita mustar boabe
  • 2 linguri ulei de masline

 

Mod de preparare:

Spălaţi carnea, uscaţi-o pe un şervet de bucătărie, acoperiţi-o cu folie alimentară şi bateţi-o. Spălaţi smochinele, uscaţi-le pe un şervet, apoi tăiaţi-le felii rotunde subţiri. Aşezaţi bucăţile de carne pe o suprafaţă de lucru, presăraţi-le cu sare, piper şi rozmarin, apoi ungeţi-le cu muştar.

Aşezaţi feliile de smochine pe bucăţile de carne, apoi împăturiţi-le şi fixaţi-le cu scobitori. Ungeţi pernuţele de porc cu puţin ulei de măsline şi lăsaţi-le pe grătar 4-5 minute pe fiecare parte. Eventual ornaţi-le cu rozmarin proaspăt.

Friptura de porc cu smochine

Retete_de_Revelion_Friptura_de_porc_cu_smochine

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.