Retete de Revelion: File de salau la tigaie
PrinteazaO reteta savuroasa de File de salau la tigaie din: file de salau, sare de mare, ulei de masline, ceapa, ardei verde, dovlecei, morcovi, usturoi, cartofi, marar si chivas.
- 4 bucati file de salau
- sare de mare
- 3-4 linguri ulei de masline
- o ceapa
- un ardei verde
- 1-2 dovlecei
- 2-3 morcovi
- 2 catei usturoi
- 2 cartofi
- o legatura marar
- chivas
Mod de preparare:
Se curăţă legumele. Se spală şi se taie cubuleţe. Ceapa se taie solzişori şi se căleşte, apoi se adaugă ardeii, morcovii, cartofii şi dovleceii.
Se curăţă şi usturoiul, se pisează şi se adaugă spre sfârşit, cu sare şi piper, când legumele sunt aproape făcute.
Bucăţile de peşte se dau cu sare şi piper şi se prăjesc în puţin ulei de măsline. Se rumenesc uşor pe toate părţile şi, dupafce s-au făcut, se servesc cu legumele coapte în tigaie şi se ornează cu mărar proaspăt şi chivas.
File de salau la tigaie
Pofta buna!