Retete de Revelion: Escalop de viţel cu sos

Printeaza

O reteta de escalop de vitel cu sos din: vrabioara de vitel, parmezan, unt, faina, pesmet, ulei, rozmarin, vin alb sec, sare si piper.

Ingrediente:Retete_de_Revelion_Escalop_de_vitel_cu_sos

  • 400 g vrabioara de vitel
  • 200 g parmezan ras
  • 50 g unt
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura pesmet
  • 1 lingura ulei
  • 2-3 fire de rozmarin
  • 200 ml vin alb sec
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi vrăbioara de pielite şi tendoane, spălaţi-o, scurgeţi-o bine de apă şi tăiaţi-o în felii egale ca gro­sime.

Presăraţi feliile de carne cu piper, puneţi-le pe fiecare într-o folie de plastic şi bateţi-le cu ciocanul de şniţele, până când se întind şi se subţiază uniform.

Frigeţi-le pe un grătar sau pe o plită încinsă, la foc mare, câte 1 minut pe fiecare parte.

Puneţi apoi feliile de vrăbioară într-o tavă unsă cu ulei. Separat, topifi untul şi adăugaţi făina şi pesmetul.

Ţineţi vasul la foc potrivit şi înainte ca făina să se îngălbenească, adăugaţi vinul, parmezanul şi 1 fir de rozmarin tocat mărunt.

Condimentaţi după gust şi lăsaţi să fiarbă la foc mic 3-4 minute, apoi turnaţi sosul peste feliile de carne din tavă.

Puneţi tava în cuptorul încins pentru 15-20 minute. Serviţi câte 2 felii de vrăbioară la o porţie, stropite cu sosul din tavă şi ornaţi cu crenguţe de rozmarin.

Escalop de viţel cu sos de brânză

Retete_de_Revelion_Escalop_de_vitel_cu_sos

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.