Retete de Revelion: Curcan cu sparanghel
PrinteazaO reteta de curcan cu sparanghel din: sparanghel verde, piept de pui, ulei, unt, sare, piper, supa, smantana, hasmatuchi, coaja rasa de lamaie, suc de lamaie si amidon.
- 500 g sparanghel verde
- 750 g piept de pui
- 1 lingura ulei
- 1 lingurita unt
- sare
- piper
- 400 ml supa
- 100 g smantana
- 1 legatura hasmatuchi
- 2 lingurite coaja rasa de lamaie
- 1 lingura suc de lamaie
- 3 linguri amidon
Mod de preparare:
Spălaţi sparanghelul şi tăiaţi-l bucăţi potrivite. Tăiaţi carnea fâşii. încingeţi uleiul şi untul într-o tigaie şi prăjiţi fâşiile de carne.
Săraţi-le, piperaţi-le şi scoateţi-le pe o farfurie, apoi acoperiţi-le. Turnaţi supa în tigaie şi fierbeţi sparanghelul cca. 10 min. la foc mic, acoperit cu un capac. Tocaţi hasmaţuchi.
Adăugaţi-l în tigaie împreună cu smântână, fâşiile de carne, coaja şi sucul de lămâie, fierbeţi totul puţin şi legaţi cu amidon.
Ornaţi mâncarea cu fâşii de coajă de lămâie. Pentru garnitură puteţi prepara paste late.
Curcan cu sparanghel
Pofta buna!