Retete de Revelion: Crochete de curcan

Printeaza

O reteta de crochete de curcan din: ulei de masline, unt, ceapa rosie, faina, lapte batut, zeama de lamaie, cimbru, carne de curcan, crutoane si gem de merisoare.

Ingrediente:Retete_de_Revelion_Crochete_de_curcan

  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura de unt nesarat
  • 1 ceapa rosie, tocata marunt
  • 1/4 cana de faina
  • 3/4 cana de lapte batut redus in grasime
  • 2 lingurite de zeama proaspata de lamaie
  • 2 lingurite de cimbru uscat
  • 1-1/2 cana de carne de curcan gatita, maruntita (circa 340 g)
  • 1-1/4 cana de crutoane din paine integrala, maruntite
  • 1 cana de gem de merisoare

 

Mod de preparare:

Incalzeste uleiul si untul intr-o tigaie la foc mediu. Adauga ceapa rosie si caleste-o treptat timp de 2 minute. Pune faina si amesteca in tigaie 2 minute.

Toarna treptat laptele batut, zeama de lamaie si cimbrul, amestecand pana cand compozitia se omogenizeaza si se ingroasa, aproximativ 1 minut.

Muta totul pe un platou si adauga carnea de curcan. Cu mainile umede, formeaza 18 crochete (cam 1 lingura de compozitie fiecare), apoi da-le prin crutoane maruntite.

Seteaza cuptorul la nivel mediu. Pune crochetele in tava, pe o foaie de copt unsa cu ulei, si intoarce-le cand se rumenesc; dupa 5 minute. Serveste crochetele cu gem.

Crochete de curcan

Retete_de_Revelion_Crochete_de_curcan

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.