Retete de Revelion: Cod în sos de roşii

Printeaza

O reteta delicioasa de cod in sos de rosii din: peste, rosii, ardei iute, usturoi, ulei, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Retete_de_Revelion_Cod_în_sos_de_rosii

  • 1 peste maricel (crap, cod)
  • 4 rosii
  • 1 ardei iute rosu
  • 2 catei de usturoi
  • 6 linguri cu ulei
  • patrunjel uscat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Opăreşte roşiile şi decojeşte-le, apoi pasează-le bine. Toacă mărunt usturoiul şi ardeiul iute. Pune roşiile la călit în două linguri cu ulei împreună cu usturoiul şi ardeiul iute.

Potriveşte de sare şi piper şi lasă pe foc zece minute ca să dea în clocot, între timp, curăţă peştele şi taie-l pe jumătate.

Unge-l cu două linguri cu ulei şi freaca-l usor cu sare si piper macinat, ca sa absoarba aromele. Pune-l intr-o tava termorezistenta. Toarna peste peste cele doua linguri cu ulei care ti-au mai ramas la ingrediente, apoi sosul cald de rosii cu ardei.

Da la cuptor pentru o jumatate de orez, pana ce scade sosul. Orneaza cu patrunjel uscat. Serveste cu orez cu bob lung sau cartofi copti.

Cod în sos de roşii

Retete_de_Revelion_Cod_în_sos_de_rosii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.