Retete de Revelion: Cod în sos de roşii
PrinteazaO reteta delicioasa de cod in sos de rosii din: peste, rosii, ardei iute, usturoi, ulei, patrunjel, sare si piper.
- 1 peste maricel (crap, cod)
- 4 rosii
- 1 ardei iute rosu
- 2 catei de usturoi
- 6 linguri cu ulei
- patrunjel uscat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Opăreşte roşiile şi decojeşte-le, apoi pasează-le bine. Toacă mărunt usturoiul şi ardeiul iute. Pune roşiile la călit în două linguri cu ulei împreună cu usturoiul şi ardeiul iute.
Potriveşte de sare şi piper şi lasă pe foc zece minute ca să dea în clocot, între timp, curăţă peştele şi taie-l pe jumătate.
Unge-l cu două linguri cu ulei şi freaca-l usor cu sare si piper macinat, ca sa absoarba aromele. Pune-l intr-o tava termorezistenta. Toarna peste peste cele doua linguri cu ulei care ti-au mai ramas la ingrediente, apoi sosul cald de rosii cu ardei.
Da la cuptor pentru o jumatate de orez, pana ce scade sosul. Orneaza cu patrunjel uscat. Serveste cu orez cu bob lung sau cartofi copti.
Cod în sos de roşii
Pofta buna!