Retete de Revelion: Ciorbă de varză cu costiţă de porc

Printeaza

O reteta delicioasa de ciorba de varza cu costita de porc din: varza, ceapa, ardei grasi, rosii, telina, costita de porc, ulei, bors si concentrat de legume.

Ingrediente:Retete_de_Revelion_Ciorba_de_varza_cu_costita_de_porc

  • 2 kg varză
  • 1 ceapă mare
  • 4–5 ardei graşi
  • 1 kg roşii
  • câteva crenguţe de ţelină
  • 500 g costiţă de porc
  • 1 ceşcuţă mică cu ulei
  • 1 lingură concentrat de legume
  • borş

 

Mod de preparare:

Costiţa, tăiată, spălată, o puneţi în oală, în uleiul încins, după care adaugaţi ceapa tăiată mărunt, ardeii, roşiile date pe răzătoare sau tăiate mărunt. Puteţi toca roşiile şi în blender.

Adăugaţi şi lingura de concentrat de legume, amestecaţi totul şi lăsaţi pe foc mic cu capac. Între timp, varza curăţată de frunzele galbene, o tăiaţi fideluţă şi o frecaţi cu sare.

Adăugaţi varza, puneţi 1 – 2 căni de apă şi lăsaţi să fiarbă. După aproximativ 30 de minute, dacă este fiartă carnea, adăugaţi ţelina tăiată mărunt, potriviţi la gust de sare, piper şi adăugaţi borşul, fiert în prealabil.

Puteţi adăuga şi o crenguţă de cimbru la sfârşit şi o lăsaţi în ciorbă până în momentul servirii. Ciorbiţa este bună şi cu pâine, dar şi cu mămăliguţă şi ardei iute.

Ciorbă de varză cu costiţă de porc

Retete_de_Revelion_Ciorba_de_varza_cu_costita_de_porc

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Extraordinara ciorba de varza cu costita

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.