Retete de Revelion: Ciolan de porc la gratar

Printeaza

O reteta de ciolan de porc la gratar din: cartofi, ardei gras, mustar de dijon, cioclat de porc, unt, ananas, oua, ulei de floarea soarelui si salata verde.

Ingrediente:Retete_de_Revelion_Ciolan_de_porc_la_gratar

  • 500 g cartofi noi
  • 1 bucati ardei gras, rosu si galben
  • 2 linguri mustar de Dijon
  • 800 g ciolan presat, taiat in 4 felii groase
  • 25 g unt
  • 200 g conserva de ananas, scurs si zdrobit
  • 4 oua
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • salata verde, pentru servit

 

Mod de preparare:

Fierbe cartofii in apa cu sare, pana cand se patrund si apoi scurge-i de apa si zdrobeste-i cu furculita. Adauga untul, amesteca si lasa deoparte. In tava de copt, aşaza ardeii tăiaţi felii şi stropiţi cu câteva fire de ulei. Combina muştarul cu ananasul şi unge carnea cu amestecul.

Aşaza carnea in tavă şi da la gril, 5 minute pe fiecare parte. Pune fiecare felie de carne pe câte o farfurie şi acopera cu folie pentru a se păstra calda. Aşaza cartofii în tava şi da la gril 4-5 minute, pânâ când se rumenesc.

Prăjeşte ouăle in ulei. Serveşte friptura cu cartofii rumeniţi, cu ardeii rumeniţi şi cu oul deasupra, alături de salata verde.

Ciolan de porc la gratar

Retete_de_Revelion_Ciolan_de_porc_la_gratar

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.