Retete de Revelion: Ciolan cu rozmarin

Printeaza

O reteta delicioasa de ciolan semiafumat cu: vin, ardei capia, ceapa rosie, ulei, sare, piper negru, foi de dafin,  boia, suc de rosii, rozmarin.

Ingrediente:Retete_De_Revelion_Ciolan_cu_rozmarin_si_ardei

  • un kg ciolan semiafumat
  • 100 ml vin
  • 8 ardei capia
  • o ceapă roşie
  • 3-4 linguri ulei de floarea-soarelui
  • sare grunjoasă
  • piper negru măcinat şi boabe
  • 2-3 foi de dafin
  • o linguriţă boia
  • 250 ml suc de roşii
  • rozmarin

Mod de preparare:

Se dezosează ciolanul. Se pune în tavă cu ulei şi vin, apoi se condimentează cu boia, sare, rozmarin, dafin şi piper.

Se acoperă cu un capac şi se bagă în cuptorul încins.

Separat, se şterg ardeii şi se pun pe plită să se coacă. După ce s-au copt, se presară sare şi se acoperă cu o folie pentru a se curăţa mult mai uşor.

Ceapa se taie si se căleşte 2-3 minute în tigaie. Se adau­gă fâşiile de ardei copt si se servesc împreună cu ciolanul uşor rumenit.

Ciolan cu rozmarin si ardei

Retete_De_Revelion_Ciolan_cu_rozmarin_si_ardei

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.