Retete de Revelion: Calamar umplut
PrinteazaCalamar umplut din: calamari, sprot afumat, ou, pesmet, ceapa verde, vin, usturoi, patrunjel, ulei si piper.
- 2 calamari
- 250 g sprot afumat
- 1 ou
- 1 lingura cu pesmet
- 1 legatura de ceapa verde
- 1 pahar cu vin alb
- 2 catei de usturoi
- patrunjel
- ulei
- piper
Mod de preparare:
Spală calamarii şi tamponează-i cu un şervet. Separat, curăţă şprotul şi taie-l mărunt, într-un castron, bate oul cu un praf de piper. Adaugă peştele, pesmetul şi ceapa verde tocată mărunt. Umple calamarii şi prinde-i la capete cu scobitori. Prăjeşte-i câteva minute în ulei încins.
Toarnă paharul cu vin alb sec şi acoperă. Lasă să fiarbă 20 de minute, întorcându-i din când în când. Dacă e nevoie, adaugă o ceşcuţă cu apă călduţă. Lasă-i să se răcorească, apoi taie-i în rondele potrivit de groase. înfige-i pe beţe de frigăruie, alternând cu frunze proaspete de spanac.
Serveşte-i ca atare sau alături de sos de roşii uşor picant.
Calamar umplut
Pofta buna!
Nu am mancat niciodata calamar