Retete de Revelion: Calamar umplut

Printeaza

Calamar umplut din: calamari, sprot afumat, ou, pesmet, ceapa verde, vin, usturoi, patrunjel, ulei si piper.

Ingrediente:Retete_De_Revelion_Calamar_umplut

  •  2 calamari
  • 250 g sprot afumat
  • 1 ou
  • 1 lingura cu pesmet
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 pahar cu vin alb
  • 2 catei de usturoi
  • patrunjel
  • ulei
  • piper

 

Mod de preparare:

Spală calamarii şi tamponează-i cu un şervet. Separat, curăţă şprotul şi taie-l mărunt, într-un castron, bate oul cu un praf de piper. Adaugă peştele, pesmetul şi ceapa verde tocată mărunt. Umple calamarii şi prinde-i la capete cu scobitori. Prăjeşte-i câteva minute în ulei încins.

Toarnă paharul cu vin alb sec şi acoperă. Lasă să fiarbă 20 de minute, întorcându-i din când în când. Dacă e nevoie, adaugă o ceşcuţă cu apă călduţă. Lasă-i să se răcorească, apoi taie-i în rondele potrivit de groase. înfige-i pe beţe de frigăruie, alternând cu frunze proaspete de spanac.

Serveşte-i ca atare sau alături de sos de roşii uşor picant.

Calamar umplut

Retete_De_Revelion_Calamar_umplut

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Nu am mancat niciodata calamar

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.