Retete de Revelion: Bors de vitel
PrinteazaO reteta savuroasa de bors de vitel din: piept de vitel, rasol de vitel, ceapa, morcovi, ardei grasi, pastarnac, cartofi, rosii, taitei cu ou, leustean, condimente si bors.
- 500 g piept de vitel
- 1 rasol de vitel
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 2 ardei grasi
- 1 radacina de pastarnac
- 4 cartofi
- 5 rosii
- 150 g taitei cu ou
- 1 legatura leustean
- condimente
- bors
Mod de preparare:
Curăţaţi carnea de pieliţe, spălaţi- o şi puneţi-o la fiert în 5 litri apă şi condimente. Când începe să fiarbă în clocot, luaţi spuma. După 40 de minute, adăugaţi morcovii, păstârnacul, ceapa şi ardeiul gras, curăţate, spălate şi tăiate în cubuleţe.
Fierbeţi la foc mic 30 minute, apoi adăugaţi roşiile opărite, curăţate de pieiiţă, tăiate în cubuleţe şi cartofii curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi în bucăţi mai mari.
Când carnea şi legumele sunt bine fierte, puneţi în oală fideaua şi mai fierbeti ciorba 10 minute. La final, puneţi leuşteanul tocat mărunt şi borsul, după gust.
Bors de vitel
Pofta buna!
Daca sti cum sa-l faci iese o nebunie