Retete de post: Tort cu suc de portocale
PrinteazaTort cu suc de portocale
- 1 cană de zahăr
- 1 cană de ulei
- 1 cană de suc de portocale
- 3 căni de făină
- 1 plic de zahăr vanilat
- esenţă de vanilie
- 5-6 picături de şofran
- 1 vârf de cuţit de sare
- 1 linguriţă de bicarbonat stins cu lămâie
Mod de preparare:
Se bat cu mixerul timp de 5 minute, apoi se coace în tavă tapetată la foc potrivit timp de 30-35 de minute.
După ce s-a răcit, se taie în trei foi, se umple cu cremă de cafea sau cacao. Se face o cremă din 3 plicuri de praf de cremă de vanilie Dr. Oetker, 10 linguri de zahăr pudră, 400 ml de suc de portocale.
Punem praful de cremăşi zahărul, apoi sucul şi mixăm 5-6 minute.
Stropim foile cu puţin lichior de fructe, apoi ungem foile cu cremă. Îmbrăcăm tortul cu cremă, apoi decorăm cu frişcă Hulala sau cu puţină cremă amestecată cu cacao.
Pofta buna!