Retete de post: Tort cu suc de portocale

Printeaza

Tort cu suc de portocale

 

Ingrediente:Tort cu suc de portocale

  • 1 cană de zahăr
  • 1 cană de ulei
  • 1 cană de suc de portocale
  • 3 căni de făină
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • esenţă de vanilie
  • 5-6 picături de şofran
  • 1 vârf de cuţit de sare
  • 1 linguriţă de bicarbonat stins cu lămâie

 

Mod de preparare:

Se bat cu mixerul timp de 5 minute, apoi se coace în tavă tapetată la foc potrivit timp de 30-35 de minute.

După ce s-a răcit, se taie în trei foi, se umple cu cremă de cafea sau cacao. Se face o cremă din 3 plicuri de praf de cremă de vanilie Dr. Oetker, 10 linguri de zahăr pudră, 400 ml de suc de portocale.

Punem praful de cremăşi zahărul, apoi sucul şi mixăm 5-6 minute.

Stropim foile cu puţin lichior de fructe, apoi ungem foile cu cremă. Îmbrăcăm tortul cu cremă, apoi decorăm cu frişcă Hulala sau cu  puţină cremă amestecată cu cacao.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.