Retete de post: Tort cu fructe

Printeaza

Tort cu fructe

Ingrediente:Tort cu fructe

  • 2 kg frişcă Hulala
  • 500 g zahăr
  • 6 portocale
  • 4 mandarine
  • 4 banane
  • 200 g stafide
  • 125 g gelatină
  • 2 cutii compot de ananas
  • 3 fiole de esenţă de vanilie
  • 50 g coniac /vodcă
  • 500 ml suc de portocale

 

Mod de preparare:

Fructele curăţate, tocate le amestecăm cu coniacul şi o esenţă. Zeama de la compot şi sucul de fructe le amestecăm cu gelatina, lăsăm la umflat, apoi o încălzim pe Bain-Marie.

Frişca o batem spumă cu zahărul, o vanilie şi 5-6 linguri de gelatină topită.

Aceasta o amestecăm cu fructele, apoi punem frişca, amestecăm şi o aşezăm în forma tapetată cu nylon şi felii de portocală. Apoi dăm la rece.

După două ore, răsturnăm pe platou şi la final ornăm cu frişcă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.