Retete de post: Sarmalute crude
PrinteazaSarmalute crude
- 1/2 varza medie (sau, desigur, frunze de vita de vie)
- 1 bucata ceapa rosie
- 200 nuci
- 1 bucata morcov
- 1/4 telina medie
- pastarcac
- patrunjel radacina
- 1/2 legatura patrunjel
- 2-3 linguri ulei de masline
- sare de mare dupa gust
- piper (preferabil alb)dupa gust
- boia dulce
- cimbru
- nucsoara
Mod de preparare:
In afara de varza murata, introducem toate ingredientele in robotul de bucatarie si le macinam pana obtinem textura unei umpluturi pentru sarmale.
Nu uitati sa gustati pentru a va asigura ca obtineti un gust care va este pe plac.Apoi, urmeaza impachetarea taiem frunze de varza subtirele si fara nervuri prea groase (pe acestea le vom toca). Punem pe foaie 1 lingurita-1lingurita si jumatate de umplutura si impaturim.
Dupa 2-3 sarmale m-am prins ca cea mai buna metoda de securizare este: dupa ce rulam sarmaluta, inghesuim hotarat capetele spre interior, folosindu-ne autoritar de degetul aratator.
Tocam marunt varza murata picuram peste dumneaei niscai’ ulei de masline si prafuim niste boia (iute sau dulce).
Asezam apoi ceva sarmalute si le stropim si pe ele cu ulei si cu boia.
Garnisim cu smantana de caju.
Pofta buna!