Retete de post: Orez cu rosii la cuptor

Printeaza

Orez cu rosii la cuptor din: rosii, usturoi, ulei, orez, ardei, patrunjel, masline.

Ingrediente:Orez cu rosii la cuptor

  • 1 kg rosii
  • 1 capatana usturoi
  • 1 ceasca ulei
  • 1 kg orez
  • 3 ardei
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 kg de masline negre

 

Mod de preparare:

Se indeparteaza coaja si semintele rosiilor si se taie marunt. Intr-o tava obisnuita, dupa ce se tapeteaza cu ulei, se pun jumatate din rosii.

Se presara deasupra sare, piper, patrunjel, usturoiul taiat felioare si ardeiul solzisori. Se amesteca orezul nefiert cu maslinele si patrunjelul.

Se aseaza in tava peste stratul de rosii jumatate din amestecul de orez. Peste el se toarna jumatate din cantitatea ramase de rosii, se presara ulei, sare, piper, usturoi, ardei, patrunjel.

Se procedeaza la fel cu cealalta jumatate din orez si cu restul de rosii.

Se lasa la cuptorul potrivit sa fiarba incet, cel putin 1 de ora. Se serveste rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.