Retete de post: Musaca de macaroane cu ciuperci

Printeaza

 Musaca de macaroane cu ciuperci din: macaroane, ulei, zamare, morcovi, ciuperci, ceapa, usturoi, rosii, sare, piper, busuioc, cimbru, margarina, faina.

Ingrediente:Musaca de macaroane cu ciuperci

  • 500 g macaroane sau taitei lati
  • 1 lingura de ulei
  • 200 g mazare
  • 2 morcovi
  • 500 g ciuperci
  • 1 ceapa mare
  • 5 catei de usturoi
  • 1 ceasca de ulei
  • 0,5 kg rosii decojite
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • cimbru
  • 9 linguri de margarina
  • 11 linguri de faina
  • 8-9 cesti de apa
  • 8-10 masline fara samburi
  • 4 linguri de marar
  • patrunjel

 

Mod de preparare:

Se fierb macaroanele in apa cu sare si 1 lingura de ulei, timp de 8 minute. Se clatesc cu apa rece si se strecoara.

Se fierbe de asemenea mazarea timp de 6 minute in apa cu sare si se strecoara. Se spala si se taie marunt morcovul, ciupercile, cepa, usturoiul si se calesc in ulei.

Se adauga rosiile, sarea, piperul, cimbrul si busuiocul. Se fierb pana raman numai cu uleiul. Sosul besamel se pregateste astfel in margarina topita se pune faina, se amesteca continuu pana capata culoare aurie.

Se adauga cu mare grija apa si se amesteca cu telul. Cand este gata se ia de pe foc si se adauga sarea si patrunjelul.

Se tapeteaza cu ulei o forma mare si se pune un strat subtire de sos besame, apoi in straturi alternative macaroane si sos de ciuperci, presarand deasupra sosului de ciuperci, de fiecare data, putina mazare, si din nou crema besamel.

Se repeta operatia de 4-5 ori, astfel incat sa se astearna deasupra un strat mai gros de crema besamel, peste care se presara maslinele.

Se da la cuptor incins 25-30 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.