Retete de post: Icre din fasole alba
PrinteazaIcre din fasole alba din: fasole, ulei, lamaie, sare, boia, piper, masline, ceapa.
- 1/2 kg. fasole alba uscata
- ulei
- 1 lamiie
- sare
- boia
- piper
- 100 gr.masline
- 1 buc.ceapa
Mod de preparare:
Se pune la fiert fasolea inmuiata din ajun in apa rece cu sare. Cind s-a inmuiat, se scurge zeama (care se poate servi separat cu taitei), iar fasolea se trece printr-o sita deasa.
Piureul se freaca turnind ulei cu picatura, ca la maioneza. Cind este suficient de grasa se adauga zeama de lamiie, ceapa rasa, sare si boia pina capata culoarea roz ca icrele.
Se asaza pe un platou lung, se garniseste cu cite o gramajoara de masline tocate la distanta de 2-3 cm, alternind cu felioare subtiri de lamiie.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- icre de fasole de post