Retete de post: Dovlecei cu masline

Printeaza

Dovlecei cu masline din: dovlecei, usturoi, ceapa, masline, ulei, vin alb, faina, zeama de lamaie, busuioc, bulion, patrunjel, sare, piper.

Ingredinte:Dovlecei cu masline

  • 2 buc. dovlecei
  • 1 catel de usturoi
  • 1 buc.ceapa
  • 100 g masline
  • 5 linguri de ulei
  • 1 pahar de vin alb
  • 1 lingura de faina
  • zeama de lamiie
  • busuioc
  • 1 lingura de bulion
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Dovleceii se spala, se sterg si se taie in felii de 1 cm grosime. Se presara cu zeama de lamiie, sare si piper, se trec prin faina si se prajesc in ulei incins pe ambele parti.

Se scot si se aseaza pe un platou. Ceapa si usturoiul se curata, se taie marunt, se prajesc si se sting cu bulion, zeama de lamiie si vin.

Se adauga piperul, busuiocul si patrunjelul tocate marunt.

Maslinele taiate felii se pun peste dovlecei si deasupra se toarna sosul.

Se lasa la frigider 10-15 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.