Retete de post: Bomboane de ciocolata
PrinteazaBomboane de ciocolata
- 250g nuci
- 4-5 linguri unt (ulei) de cocos
- 5-6 linguri cacao cruda
- 3-4 linguri miere
- 1 praf de sare (optional: pudra de maca, menta uscata, betisor de vanilie, scortisoara, stafide)
Mod de preparare:
Pui un recipient continand untul de cacao in deshidrator (sau intr-un alt castron cu apa calda) pret de 30 minute .Acum macini nucile (cu rasnita de nuci sau in robotul de bucatarie) pana le faci cat de mici-mititele merge. Pune de-o parte cam 50g nuci macinate. Pune deoparte si 1-2 linguri de cacao.
Vei avea nevoie de ele pentru tavalirea bomboanelor. Acum amesteci intr-un castron (sau in robotul de bucatarie) toate ingredientele: nuci, miere, unt de cacao, cacao pudra, sare, maca .
Le rostogolesti in maini le tavalesti prin macinatura de nuci si/sau cacao.
Le bagi in frigider/congelator pret de o ora se fac atat de tari incat sunt bune de pus la pachetel de urgenta.
Pofta buna!