Retete de post: Bomboane de ciocolata

Printeaza

Bomboane de ciocolata

Ingrediente:Bomboane de ciocolata

  • 250g nuci
  • 4-5 linguri unt (ulei) de cocos
  • 5-6 linguri cacao cruda
  • 3-4 linguri miere
  • 1 praf de sare (optional: pudra de maca, menta uscata, betisor de vanilie, scortisoara, stafide)

 

Mod de preparare:

Pui un recipient continand untul de cacao in deshidrator (sau intr-un alt castron cu apa calda) pret de 30 minute .Acum macini nucile (cu rasnita de nuci sau in robotul de bucatarie) pana le faci cat de mici-mititele merge. Pune de-o parte cam 50g nuci macinate. Pune deoparte si 1-2 linguri de cacao.

Vei avea nevoie de ele pentru tavalirea bomboanelor. Acum amesteci intr-un castron (sau in robotul de bucatarie) toate ingredientele: nuci, miere, unt de cacao, cacao pudra, sare, maca .

Le rostogolesti in maini le tavalesti prin macinatura de nuci si/sau cacao.

Le bagi in frigider/congelator pret de o ora se fac atat de tari incat sunt bune de pus la pachetel de urgenta.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.