Retete de post: Batoane de granola

Printeaza

Batoane de granola

Ingrediente:Batoane de granola

  • 1/3 cana ulei de cocos topit
  • 1/4 cana ulei de masline extravirgin
  • 1 mar potrivit, curatat de coaja si de samburi
  • 1/2 cana sirop artar
  • 1/3 cana sirop agave
  • 6 curmale mari fara samburi
  • 1 l-ta scortisoara
  • 1 praf de sare de mare
  • 2 cani nuca macinata
  • 2 cani fulgi de ovaz macinate
  • 1 cana seminte de in macinate
  • 1 cana stafide
  • 1 cana nuca de cocos
  • 1 cana boabe de cacao (sau bucatele de ciocolata vegana)
  • 1 cana caise uscate si tocate marunt
  • 1/2 cana seminte de canepa sau susan crud
  • 1/2 cana goji
  • 1/2 cana seminte de floarea soarelui

 

Mod de preparare:

Primele 9 ingrediente se mixeaza pana rezulta un sos uniform. Turnati sosul intr-un bol adanc. Macinati nuca, insa nu foarte marunt, cat sa se mai simta bucatele marunte. Adaugati peste sos nuca macinata, fulgii de ovaz macinati, semintele de in macinate si stafidele.

Turnati toate acestea peste compozitia de mai sus si amestecati bine de tot.Puneti hartie de copt pe 3 tavi ale aparatului de deshidratat.

Turnati cateva linguri de compozitie si presati-o cu palmele in forma unui patrat cu grosime de 2-3 cm (cat un baton din comert).

Deshidratati timp de 6-8 ore. In acest timp nu apasati, miscati sau intoarceti foaia de granola.

Se rupe usor. Dupa aproximativ 6 ore va prinde putina fermitate si cu mare grija o intoarcem pe partea cealalta si o lasam din nou la deshidratat pentru 10-12 ore.

Dupa acest timp ar trebui sa fie crocanta. Scoatem fiecare foaie si o taiem in batoane. Punem batoane din nou in aparat pentru cateva ore, pana cand acestea sunt crocante atat in exterior cat si in interior si nu se vor mai rupe.

Se inchide aparatul si se lasa la racit in aprat timp de 2-3 ore. Ele nu se coc, ci se deshidrateaza insa vor fi usor calde la terminare.

Daca le puneti in punga cat ce se termina de deshidratat se vor inmuia. Abia dupa acest timp le puteti impacheta in pungi sau in cutii cu capac.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.