Retete de post: vinete

Printeaza

Retete de post: vinete din: vinete, ceapa, patrunjel, morcov, telina, ardei, varza, usturoi, ulei, sare, cimbru, rosii.

Ingrediente:Retete de post: vinete

  • 5-6 vinete mai mici
  • 2 cepe de mărime mijlocie
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 morcov
  • 1 ţelină mică
  • 1 ardei gras
  • 1/4 varză
  • 4-5 căţei de usturoi
  • ulei
  • sare
  • 2 foi de dafin
  • câteva fire de cimbru
  • 500 g roşii sau o lingură de bulion
  • ulei
  • apă

 

Mod de preparare:

Se aleg vinete mici care se spală şi se taie în două, pe lungime. Se opăresc 15 minute în apă cu sare. Se scot şi se lasă să se scurgă bine de apă. Când s-au răcit, se scoate o parte din miez cu linguriţa.

Separat, se pune ulei într-o cratiţă şi se lasă pe foc până ce se încinge. Se curăţă zarzavatul, se spală şi se toacă mărunt sau se dă prin răzătoarea mare.

Se curăţă ceapa, ardeiul gras şi varza, se spală şi se toacă mărunt, după care zarzavatul şi legumele se pun în uleiul încins şi se lasă să se călească, înăbuşit.

Când compoziţia s-a înmuiat, se adaugă usturoiul pisat, sare, după gust, şi se amestecă bine. Se umplu vinetele cu compoziţia pregătită, după care, într-o cratiţă în care s-a pus ulei, se aşază una lângă alta, cu partea umplută în sus.

Separat, se curăţă roşiile de coajă şi de seminţe, se pun într-o cratiţă cu ulei şi se lasă pe foc să fiarbă până se formează un sos gros.

Sosul de roşii se sărează, după gust, se aromatizează cu câteva foi de dafin, frunze de cimbru, piper boabe, după care se toarnă m cfatiţa cu vinete şi se mai adaugă apă, sau zeamă de legume, cât să le acopere.

Se bagă cratiţa în cuptor, se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă înăbuşit o oră până la o oră şi jumătate.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.