Retete de post: Vinete umplute cu anghinare
PrinteazaVinete umplute cu anghinare din: vinete, sare, anghinare, oregano, boabe de piper, chimen, ceapa, usturoi, ulei si suc de lamaie.
- 4 vinete
- sare
- 200 g funduri de anghinare (conservă)
- 400 g roșii cherry
- 1 linguriță oregano uscat
- 1/2 linguriță boabe de piper
- 1/2 linguriță chimen
- 2 cepe
- 3 căței de usturoi
- 5 linguri ulei
- suc de lămâie
Mod de preparare:
Se curăță vinetele, se spală și se taie în două pe lung. Se crestează pe suprafața tăiată la intervale de 2 cm; se sărează și se lasă să se pătrundă 15 min.
Fundurile de anghinare se taie cuburi. Se pisează împreună oregano, boabe de piper și chimen.
Cuptorul se încinge la 180 ºC. Se șterg vinetele, se desprinde pulpa și se taie cuburi.
Se călesc în 2 linguri de ulei ceapa și usturoiul tocate. Se adaugă vinete și mirodenii și se călesc 2-3 min.
Se adaugă roșii cherry, anghinare, sare și suc de lămâie.
Vinetele se ung cu ulei și se așază într-o formă de sufleu; se coc la cuptor 30 min.
Vinete umplute cu anghinare
Pofta buna!