Retete de post: Vinete la gratar
PrinteazaO reteta de post foarte gustoasa de vinete de gratar din: vinete, usturoi, patrunjel verde si untdelemn.
- 3-4 vinete
- o căpăţână de usturoi
- o legătură de pătrunjel verde
- untdelemn
Mod de preparare:
Vinetele se spală, se elimină cotorul şi se taie felii groase de un deget. Se presară sare şi se lasă 10 minute pentru a-şi pierde amăreala, după care se şterg bine cu un prosop absorbant şi se pun pe grătarul uns înainte cu untdelemn.
Usturoiul se curăţă şi se taie cu cuţitul foarte mărunt. Pătrunjelul verde se toacă şi el mărunt. Feliile de vânătă, fierbinţi, se aşază într-un castron presărând printre ele sare, usturoi şi pătrunjel şi stropind cu untdelemn, după gust.
Se pune capacul şi se lasă puţin pentru ca să se întrepătrundă gustul ingredientelor, apoi se serveşte.
Poftă bună!