Retete de post: Tort de post
PrinteazaO reteta delicioasa de tort de post din: suc de portocale, ulei, zahar, cacao, faina, dulceata, esenta de rom si zahar vanilat.
- 1 cană suc de portocale
- 1 cană ulei
- 1 cană zahăr
- 1 lingură cacao
- 3 căni făină
- 3-4 linguri dulceaţă
- 1 fiolă esenţă de rom
- 1 plic zahăr vanilat
Mod preparare blat:
Amesteci foarte bine toate ingredientele şi torni compoziţia în tava aragazului pe care ai uns-o cu ulei şi ai tapetat-o cu făină. Laşi să se coacă 20-25 de minute. După ce s-a copt, tai blatul în trei părţi pe care le vei umple cu cremă.
Ingrediente cremă:
- 3 plicuri cu praf de cremă instant
- 400 ml suc de portocale
Mod de preparare:
Mixezi praful de cremă cu sucul de portocale timp de 4-5 minute şi-ţi va ieşi o cremă pe care o vei pune între cele trei straturi de “foi” de blat, dar opreşti din ea ca să îmbraci tortul. Insiropezi bine cu suc sau sirop din compot cele trei părţi ale blatului, apoi pui cremă pe fiecare
Imbraci tortul în cremă, “laşi” urme cu furculiţa pe toată suprafaţa lui, îl ornezi cu şpriţul umplut cu o cremă de cacao şi presari o lingură de ness. Il tai după ce l-ai ţinut câteva ore la frigider.
Tort de post
Poftă bună!
Ce bine arata acest tort! Mi-e pofta de ceva dulce.