Retete de post: Tocanita de ciuperci cu verdeata
PrinteazaTocanita de ciuperci din: ciuperci, ceapa, bulion, usturoi, patrunjel, sare, piper si ulei.
- 700 g ciuperci
- 4-5 cepe potrivite
- 2 linguri cu bulion
- 2 catei de usturoi
- 1 lingurita cu patrunjel
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Toacă mărunt ceapa şi pune-o, împreună cu usturoiul zdrobit, la călit în două linguri cu ulei şi un praf de sare. Când s-a înmuiat, adaugă ciupercile tăiate în felii. Lasă pe foc până ce scade apa lăsată de ciuperci, amestecând din când în când.
Adaugă bulionul desfăcut în apă rece, piper şi sare după gust şi mărarul. Amestecă şi lasă pe foc 15-20 de minute. Dacă e nevoie, adaugă o ceaşcă de apă călduţă. Când e gata, serveşte tocăniţa fierbinte, cu mămăliguţă şi pătrunjel verde tocat deasupra.
Tocanita de ciuperci
Pofta buna!