Reţete de post: Tocană de mazare cu mărar
PrinteazaTocană de mazare cu mărar
- 1 si 1/2 kg mazăre (congelată sau de la borcan)
- 1 si 1/2 ceaşcă ulei
- 4 cepe tăiate mărunt
- 5 cartofi
- 1 morcov
- 1 ceaşcă suc de roşii
- 1 legătură mărar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Căleşti în ulei ceapa tocată şi morcovul tăiat rondele subţiri şi când s-au înmuiat adaugi mazărea şi apă cât să le cuprindă. Cureţi cartofii, îi tai cubuleţe şi îi adaugi în cratiţă la 10-15 minute după ce ai pus mazărea.
Când zarzavatul este bine fiert, torni sucul de roşii, pui sare şi piper după gust, mai dai în 2-3 clocote, iei mâncarea de pe foc şi pui mărarul tocat fin.
Poftă bună!