Retete de post: Tocana de legume
PrinteazaO reteta de post de tocana de legume din: ceapa, rosii, dovlecel, morcov, ardei, cartofi, fasole verde, usturoi, sare, piper, patrunjel verde si facultativ 3 linguri untdelemn.
- două cepe
- 4 roşii
- un dovlecel
- un morcov
- doi ardei
- 4 cartofi
- o mână de fasole verde
- o vânătă
- 3-4 căţei de usturoi
- sare
- piper
- o legătură de pătrunjel verde
- facultativ: 3 linguri de untdelemn
Mod de preparare:
Ceapa se toacă mărunt şi se înăbuşă în puţină apă sau mai întâi se rumeneşte în untdelemn şi apoi se înăbuşă. Se adaugă roşiile tocate mărunt, morcovul dat pe răzătoarea mare, dovlecelul şi cartofii tăiaţi cubuleţe, fasolea verde (căreia i s-a eliminat partea dinspre codiţă, apoi s-a rupt în bucăţi de 2-3 cm lungime), ardeii copţi şi rupţi fâşii, vânătă, tăiată felii, coaptă pe grătar sau prăjită în untdelemn şi apoi tăiată mai mărunt şi usturoiul tocat.
Se pune sare, piper şi apă, cât să acopere bine legumele, şi se lasă să fiarbă pe plită, la foc mic, 30-40 de minute. Din când în când, se amestecă în cratiţă cu o lingură de lemn.
La sfârşit se adaugă pătrunjel verde tăiat mărunt, se mai lasă 5 minute, se pune capacul şi se trage de pe foc.
Poftă bună!