Retete de post: Telina umpluta

Printeaza

Telina umpluta din: telina, ceapa, ulei, usturoi, cartofi, nuci, cimbru, sare, piper si nucsoara.

Ingrediente:Telina_umpluta

  • 4 teline, cam de aceeasi dimensiune
  • 2 cepe
  • 150 ml ulei
  • 4 catei de usturoi
  • 2 cartofi
  • 4 linguri nuci macinate
  • 1 lingurita cimbru uscate
  • sare
  • piper
  • nucsoara

 

Mod de preparare:

Fierbeţi cartofii cu coajă cu tot. Curăţaţi ţelinele şi puneţi-le la fiert în apă cu sare, timp de 20 de minute.

Lăsaţi-le puţin la răcit şi scoateţi apoi miezul, cu ajutorul unei linguri, în aşa fel, încât să rămână pereţii ţeli- nelor de cel puţin 1 cm. Scoateţi miezul cu atenţie pentru a nu sparge pereţii.

Căliţi ceapa în ulei, adăugaţi usturoiul pisat, miezul de ţelină, tocat mărunt, cartofii fierţi şi pisaţi, nucile măcinate, cimbrul, sare, piper, nucşoară, după gust.

Cu acest amestec umpleţi ţelinele. Puneţi-le într-un vas termorezistent la cuptor, cu 100ml vin alb amestecat cu 100ml apă, la foc potrivit, pentru cel puţin 30 de minute sau până când se rumenesc uniform.

Telina umpluta

Telina_umpluta

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.