Retete de post: Supa de rosii cu fenicul si varza
PrinteazaSupa de rosii cu fenicul si varza din: rosii, patrunjel, fenicul, ceapa, fidea, morcov, varza, ulei, sare, piper.
- două cutii de roşii în bulion
- o rădăcină de pătrunjel
- un fenicul
- o ceapă
- fidea
- un morcov
- o jumătate de varză
- două linguri de ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ceapa se curăţă, se taie solzişori, se căleşte rapid în puţin ulei şi se stinge cu o cană de apă. Se acoperă oala şi se lasă să fiarbă la foc mic.
Intre timp se curăţă pătrunjelul, morcovul, feniculul şi varza, se taie şi se adaugă în oală, având grijă ca legumele să fie acoperite cu apă. Se lasă să fiarbă la foc mic aproximativ 20 de minute.
Se adaugă roşiile, fideaua şi se lasă să mai dea câteva clocote. Se sărează şi se piperează după gust, se mai lasă timp de cinci minute pe foc şi se dă deoparte. Se presară frunze de pătrunjel tocate fin.
Poftă bună!