Retete de post: Supa de praz cu telina si usturoi

Printeaza

Supa de praz cu telina si usturoi din: praz, morcovi, pastarnac, cartofi, radacina de telina, usturoi, ardei gras, rosii decojite, ulei, patrunjel, telina verde, sare, piper.

Ingrediente:Supa_de_praz_cu_telina_si_usturoi

  • 3-4 fire de praz
  • 2 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 2-3 cartofi
  • 1 rădăcină mică de ţelină
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 1 ardei gras
  • 200 g roşii decojite în suc de roşii
  • 1-2 linguri ulei
  • pătrunjel şi ţelină verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Toate legumele se curăţă şi se spală.

Morcovii, ţelina şi păstârnacul se taie în sferturi şi se fierb 30 minute într-o oală cu 3 l de apă şi un praf de sare.

Se strecoară supa şi se pune din nou la foc. Zarzavatul fiert se lasă deoparte.

Se adaugă prazul tăiat rondele, usturoiul tocat mărunt şi cartofii tăiaţi cubuleţe.

Se lasă să fiarbă la foc potrivit până se înmoaie prazul şi cartofii, apoi se adaugă uleiul, ardeiul gras tăiat fideluţă, sucul de roşii şi roşiile tăiate mărunt.

Se mai lasă să clocotească doar 10 minute, se potriveşte la gust cu sare şi piper.

Pentru aromă, se adaugă pătrunjel şi ţelină verde tocate mărunt.

Se serveşte imediat, dar şi rece este foarte gustoasă.

Supa de praz cu telina si usturoi

Supa_de_praz_cu_telina_si_usturoi

Pofta buna!

 

 

2 comentarii

  1. E perfecta supa asta pentru ce cautam

  2. Buna ca reteta de post

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.