Retete de post: Supa de ghebe

Printeaza

Supa de ghebe din: ghebe, ceapa, morcov, telina, cartofi, ulei, chimen, boia, sare, piper si patrunjel verde.

Ingrediente:Retete de post: Supa de ghebe

  • 400-500 g ghebe
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 telina mica
  • 4-5 cartofi
  • ulei
  • 1/2 lingurita chimen
  • boia de ardei dulce
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde

 

Mod de preparare:

Ghebele le cureţi, le speli, pe cele mari le tai mai mici, iar pe cele mici le pui întregi, apoi le fierbi în apă cu sare timp de 10-15 minute.

După ce sunt gata, le scurgi bine de apă ş le căleşti în ulei bine încins. Adaugi chimenul, condimentezi cu boia de ardei, sare şi piper după gust, pui o ceşcuţă de apă şi laşi să fiarbă înăbuşit circa 30 de minute.

Ceapa, morcovul, păstîrnacul, ţelina şi car­tofii, le cureţi, le speli, le tai cuburi şi le pui la fiert în 2,5 l apă cu sare.

Când legumele sunt fierte, adaugi ghebele, mai laşi 10 minute pe foc, apoi opreşti fo­cul şi presari pătrunjel verde.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.