Retete de post: Supă de fasole verde cu mazare
PrinteazaO reteta de Supă de fasole verde cu mazare din: fasole verde, mazare, morcovi, cartofi, telina, ceapa, usturoi, ulei, amidon, patrunjel si sare.
- 1 kg fasole verde
- 200 g mazare
- 2 morcovi
- 3 cartofi
- 1 telina mica (cu tot cu frunze)
- 1 ardei gras
- 1 ceapa
- 4 catei de usturoi
- 2 linguri cu ulei
- 1/2 lingurita cu amidon
- 1 legatura de patrunjel
- sare
Mod de preparare:
Curăţă fasolea de capete şi aţe, apoi rupe-o în bucăţi de 3-4 cm. Pune-le în apă rece. Curăţă şi spală restul de legume, taie-le în bucăţi potrivite. Pune 1a fiert, în 3 l de apă rece cu un praf de sare, ţelina, cartofii şi morcovii, iar când sunt fierte, adaugă fasolea şi mazărea.
Separat, într-o tigaie, înăbuşă ceapa, usturoiul şi ardeiul. Când s-au înmuiat, adaugă-le în oala cu supă de fasole. Lasă să fiarbă, apoi adaugă pătrunjel verde tocat fin şi sare dacă e nevoie. Dacă vrei ca supa să fie mai groasă, pune amidon. Serveşte-o caldă sau rece, cu ardei iute.
Supă de fasole verde cu mazare
Pofta buna!
10 pentru supa asta 🙂