Retete de post: Supă de fasole verde cu mazare

Printeaza

O reteta de Supă de fasole verde cu mazare din: fasole verde, mazare, morcovi, cartofi, telina, ceapa, usturoi, ulei, amidon, patrunjel si sare.

Ingrediente:

  • 1 kg fasole verde
  • 200 g mazare
  • 2 morcovi
  • 3 cartofi
  • 1 telina mica (cu tot cu frunze)
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri cu ulei
  • 1/2 lingurita cu amidon
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţă fasolea de capete şi aţe, apoi rupe-o în bucăţi de 3-4 cm. Pune-le în apă rece. Curăţă şi spală restul de legume, taie-le în bucăţi potrivite. Pune 1a fiert, în 3 l de apă rece cu un praf de sare, ţelina, cartofii şi morcovii, iar când sunt fierte, adaugă fasolea şi mazărea.

Separat, într-o tigaie, înăbuşă ceapa, usturoiul şi ardeiul. Când s-au înmuiat, adaugă-le în oala cu supă de fasole. Lasă să fiarbă, apoi adaugă pătrunjel verde tocat fin şi sare dacă e nevoie. Dacă vrei ca supa să fie mai groasă, pune amidon. Serveşte-o caldă sau rece, cu ardei iute.

Supă de fasole verde cu mazare

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. 10 pentru supa asta 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.