Retete de post: Supa de dovleac

Printeaza

Supa de dovleac din: dovleac, smantana vegetala, ceapa, telina, morcov, ardei gras, ardei iute, ghimbir, ulei, patrunjel, sare.

Ingrediente:Supa_de_dovleac

  • 500 g dovleac
  • 100 ml smantana vegetala
  • 1 ceapa
  • 1 telina
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ardei iute
  • 1 bucata ghimbir
  • ulei
  • patrunjel
  • sare

 

Mod de preparare:

Scobeşte un dovleac şi îndepărtează seminţele. Miezul taie-l în bucăţi. Curăţă toate legumele şi taie-le în cuburi.

Pune două linguri cu ulei la încins şi căleş¬te iute ceapa, usturoiul, pune morcovul, ardeiul şi telina.

Amestecă 1-2 minute, completează cu apă, adaugă dovleacul şi lasă-l să fiarbă vreo 45 de minute.

Când legumele sunt moi, pasează supa cu un blender şi drege de sare. Adaugă încet smântână şi toarnă totul în dovleacul curăţat.

Decorează cu felii de ardei iute, felii de < ghimbir foarte subţiri şi frunze de pătrunjel.

Supa de dovleac

Supa_de_dovleac

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Ce rpezentare frumoasa pentru supa de dovleac 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.