Retete de post: Supa de cartofi

Printeaza

Supa de cartofi din: cartofi, morcov, pastarnac, patrunjel, ceapa.

Ingredinte:Supa de cartofi

  • 1/2 kg. cartofi
  • 2 buc. morcov
  • 1 buc. pastirnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 1/2 ceapa

 

Mod de preparare:

Se curata zarzavatul si ceapa, se spala si se taie subtire dupa care se aseaza intr-un vas cu apa si putina sare si se pun la foc.

Cind zarzavatul este pe jumatate fiert, se adauga cartofii curatati, spalati si taiati in cuburi mici. Dupa ce cartofii sint aproape fierti, se adauga rosiile, curatate de pielite si simburi, taiate felii, sau bulionul, si o lingura de unt sau untdelemn. Dupa citeva clocote, supa este gata.

Se serveste la masa cu patrunjel si marar verde tocat marunt pe deasupra. Fiind preparata fara rintas, aceasta supa poate fi consumata si de persoanele cu afectiuni ale stomacului. buc. telina, o lingura untdelemn, 2-3 buc. rosii, 2 1/2 l apa, 1 buc.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.