Retete de post: Supa de cartofi rosii si salata creata
PrinteazaO reteta de post de supa de cartofi rosii si salata creata din: cartofi rosii, salata, ceapa, usturoi, supa de legume, morcov, radacina de telina, cimbru, salvie, sare si piper.
- doi cartofi rosii medii, taiati cubulete de un cm;
- o salata mare creata, cu frunzele curatate de pe tulpini;
- o ceapa medie, tocata;
- 4 catei de usturoi, maruntiti;
- un litru de supa clara de legume;
- un morcov mediu, taiat cubulete;
- 200 grame radacina de telina, taiata cubulete;
- o lingurita de cimbru uscat;
- o lingurita de salvie uscata;
- sare si piper dupa gust.
Mod de preparare:
Taiati ceapa si usturoiul si lasati-le apoi 5 minute sa stea, pentru a se infuza complet de calitatile nutritive. Puneti la incalzit apoi o lingura de supa intr-o cratita in care veti realiza supa, apoi sotati ceapa, timp de 3-4 minute, la foc mediu, amestecand continuu. Dupa acest interval adaugati usturoiul si sotati-l un minut.
Se adauga apoi restul de supa de legume, morcovul si telina, si se da supa in fiert – in momentul in care ajunge insa sa fiaba se da focul mic si se lasa ingredientele sa se inmoaie, timp de 4-5 minute.
Dupa aceea se adauga ingredientele de baza: cartofii si frunzele de salata creata, rupte in bucati mai mari. In 15 minute cartofii ar trebui sa se fiarba. Dupa ce s-au inmuiat cartofii, adaugati restul de ingrediente: cimbrul, salvia si sare si piperul dupa gust. Reteta preluata de aici.
Supa de cartofi rosii si salata creata
Pofta buna!