Retete de post: Supa-crema de mazare si cartofi cu aroma de menta
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de post de supa-crema de mazare si cartofi cu aroma de menta din: ulei, ceapa alba, cartofi, supa de legume, mazare si menta.
- doua lingurite ulei
- o ceapa alba tocata
- 800 grame cartofi, curatati si taiati cubulete
- un litru supa de legume
- 350 grame mazare congelata
- menta proaspata
Mod de preparare:
Incalziti uleiul intr-o oala, apoi adaugati ceapa tocata, si sotati-o cateva minute, pana cand se inmoaie. Adaugati apoi cartofii si supa clara de legume si aduceti totul la temperatura de fierbere.
Puneti un capac si lasati sa fiarba 15 minute, iar spre final, cu doua minute inainte de cele 15 minute, adaugati menta tocata marunt.
Dupa acest interval scoateti cu o lingura cu gauri cam un sfert din ingrediente si lasat-le deoparte, iar pe restul amestecati-le cu un blender de mana.
La final, turnati crema peste legumele scoase mai devreme si serviti alaturi de paine. Reteta preluata de aici.
Supa-crema de mazare si cartofi cu aroma de menta
Pofta buna!