Retete de post: Supa-crema de linte
PrinteazaSupa-crema de linte din: linte, morcovi, ceapa, telina, pastarnac, usturoi, cimbru, ulei, sare, piper, patrunjel.
- 300 g linte
- doi morcovi
- o ceapă
- o ţelină
- un cartof
- un păstârnac
- doi căţei de usturoi
- ulei
- sare
- cimbru
- piper
- pătrunjel
Mod de preparare:
Lintea se alege, se spală şi se pune la fiert într-un litru şi jumătate de apă caldă. După ce începe să clocotească se adaugă morcovii, păstârnacul, ţelina şi cartoful întregi (doar spălate şi curăţate de coajă).
Când lintea este fiartă se strecoară zeama, iar legumele se mixează şi se dau deoparte. Separat se pune ulei într-un vas, se adaugă piureul, se amestecă bine şi se toarnă zeama în care au fiert legumele.
Se adaugă usturoiul pisat, sarea şi piperul şi se mai lasă la fiert timp de zece minute. Când este gata se presară pătrunjelul tocat fin.
Poftă bună!