Retete de post: Supa-crema de linte

Printeaza

Supa-crema de linte din: linte, morcovi, ceapa, telina, pastarnac, usturoi, cimbru, ulei, sare, piper, patrunjel.

Ingrediente:Supa-crema de linte

  • 300 g linte
  • doi morcovi
  • o ceapă
  • o ţelină
  • un cartof
  • un păstârnac
  • doi căţei de usturoi
  • ulei
  • sare
  • cimbru
  • piper
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Lintea se alege, se spală şi se pune la fiert într-un litru şi jumătate de apă caldă. După ce începe să clo­cotească se adaugă morcovii, păstârnacul, ţelina şi cartoful întregi (doar spălate şi curăţate de coajă).

Când lintea este fiartă se strecoară zeama, iar legumele se mixează şi se dau deoparte. Separat se pune ulei într-un vas, se adaugă piureul, se amestecă bine şi se toarnă zeama în care au fiert legumele.

Se adaugă usturoiul pisat, sarea şi piperul şi se mai lasă la fiert timp de zece minute. Când este gata se presară pătrunjelul tocat fin.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.