Retete de post: Supa crema de legume
PrinteazaSupa crema de legume
- 2 ţeline mici
- 3 cartofi
- 1 ceapă
- ardei
- roşii
- dovlecei (de la congelator)
- 1-2 linguri pătrunjel tocat (congelat sau uscat, sau verde)
- sare
Mod de preparare:
Pui la fiert 2 l apă cu un praf de sare. Cureţi apoi ceapa, cartofii şi ţelina, tai cartofii cubuleţe, ceapa o toci mărunt, dai ţelina pe râzătoare şi când apa dă în clocot le dai drumul în oală împreună cu celelalte zarzavaturi congelate.
După ce au fiert toate, strecori legumele, le pasezi, le adaugi în zeamă, le mai dai într-un clocot, presari pătrunjelul tocat şi dai oala deoparte. Tai 3-4 felii de pâine, le usuci la cuptor 15-20 de minute şi când sunt gata le stropeşti cu foarte puţin ulei.
Poţi astfel consuma supa cu crutoane când e post sau cu smântână când mănânci şi de dulce.
Reţete de post: Supă cremă de legume
Poftă bună!